Jan 22

Travhästar i världen

Svenska travhästar står sig bra i internationell konkurrens. Vi är föregångare då det gäller djurskydd och att skapa bra livsbetingelser för våra djur. Det avspeglar sig även i avelsarbetet där vi får fram fina travhästar som inte på något vis är sämre än till exempel franska hästar vilket bevisas av att svenska hästar kan vinna stora internationella travlopp.

De stora stjärnorna kommer dock från Frankrike. En av de hästar som är mest i ropet just nu är Un Mec d’Heripre som är en hingst född 2008. Han tävlar i hela Europa och tränas av den franske tränaren Fabrice Souloy. Senast Un Mec d’Heripre tävlade i Sverige var i juli då han ställde upp i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro i Malmö. Han hade en solklar chans att vinna loppet och ledde på upploppet, men diskades för trängning efter att domarna hade analyserat videon från loppet. I stället vann Ed You.

Un Mec d’Heripre finns nu tillgänglig för avel i Sverige och ha kommer säkert att bli pappa till några föl här. Hingstens stamtavla är imponerande och hans prestationer på travbanorna är även de imponerande. För närvarande har han världsrekordet med 1.10,3 på 2100 meter. I vårt inlägg Travhästar i Sverige kan du läsa om våra Svenska framgångsrika hästar!