Hur pverkar vikten p sulky och frare travhstens prestation

Introduktion

En travhäst kan prestera bättre med rätt förutsättningar. Vikt på både sulky och förare är viktigt. Här tar vi upp fördelar och nackdelar med olika typer av vikter. Och vilka effekter de har på hästens prestation.

Bakgrund och syfte

På senare tid har det blivit alltmer uppenbart att vikten av hovslagaren, föraren och sulky beläggningar är avgörande för den totala prestationen hos en travhäst. Större forskningsinsatser är nödvändiga för att kunna identifiera effekterna av olika strategier för viktjustering och förares tyngd.

Detta dokument innehåller en sammanfattning av nuvarande kunskapsläge och syftet med att undersöka hur vikten på sulky och förare verkligen påverkar prestandan hos travhästarna. Dedikerade studier som utförs över korta eller långa distanser bidrar till att diskutera behovet av tolv gram ryttarregel vid stora lopp i Europa; effekten av mekanisk stress orsakad av forskjellige louseringsmetoder; resultat från internationella starter där totalvikten inte respekterats; om travar utan sulky alls, kan vara ett resultatorienterat alternativ, med betoning på belastningsreduktion.

Problemformulering

Travhästar är ett unikt djur som kräver specifik träning och behandling för att de ska prestera bäst möjliga tider. Förutom träning påverkas hastens prestanda också av förarens erfarenhet och talang samt vikten på sulky och förare. Det här ämnet har forskats på sedan länge, men det finns fortfarande en relativ oklar bild av hur vikten ytterligare påverkar hasten fysiskt under travloppet.

Syftet med den här undersökningen är att analysera hur mycket den totala vikten (sulky + förare) påverkar hasten under ett travlopp. Studien undersöker hur den extra vikten inverkar direkt igenom att studera effekterna av det tillfälliga tyngdlyftesystem som anvendes i Sverige. Med resultaten av denna studie har vi möjlighet att bota om noggrannare instruktioner som streglulerar maximumvikten för sulky och förare noggrannare så att prestandan hos travhastar inte minimeras.

Metod

Hur vikten på sulky och förare påverkar en travhästs prestanda har undersökts av travforskare i många år. Denna vikt har en stor inverkan på hästens hastighet. Det lägger ett extra skikt av motstånd som hästen måste övervinna för att prestera bra.

Genom att undersöka hur olika viktkombinationer påverkar den totala prestationen hos travhästar kan man räkna ut den optimala konfigurationen. Vi siktar på att undersöka detta.

Material och metoder

För att undersöka hur sulky och förarvikt påverkar hästens prestation använde vi ett specifikt empiriskt forskningsförsök. Materialet till denna studie bestod av tionde boendes travhästar som registrerades i Japan Racing Association (JRA).

Sulkies som användes vid den här undersökningen är en samling sulkies som ofta används vid travinlopp; Modell #1 har 120 kg sammanlagd vikt, medan Modell #2 har 140 kg sammanlagd vikt. För modeller med 120 kg hade flera typer av sulkies uppfostrats och 58 sarkingar hade strypsaxel och liggare, vilket ger en låg miljöbelastning.

För att få mer exakta mått på slitsarna ägnade vi 5 veckor åt fosforundersökningar hos de tävlade hästarna för att bestämma precis hur stor inverkan det finala resultatet hade periga aksel. Tester genomfördes med enheten “High-Precision Balancer” (HBP), som garanterar de minsta unsernas noggranna rörlighet. Under testunderlaget mättes balanseringshastigheten, lutningsvinkeln i akseln, fram-bakre lutningsvinkeln och skjuphastigheten noga för att identifiera huvudorsaker till eventuella rotationsproblem och andra prestandasystem.

Dataanalys

Studier har visat att rätt förhållande mellan sulky och förarens vikt är viktigt när det gäller att generera den bästa prestandan ur ett visst travteam. Inom lopphästindustrin är det vedertaget att en högrentresurshäst som löper med en för tung sulky kan påverka deras prestation, medan en lågriskhäst kan dra nytta av extrabord. Det är viktigt att veta exakta mått av sulky och vikten på föraren innan man börjar treningen.

Syftet med denna dataanalys är att undersöka sambandet mellan totalvikten av sulky och föraren samt prestanda som uppnåddes under utför wintertraining av hästar i nordvästra Finland. För dataanalyseer anvachtades metod effektsivisering som hjalp till appraisa sammanhangen mellan olika datasamlingar Numeriska modeller inkluderar binomisk modell regession (BML), multinomial logistiks regressions—(MLR) och modellera regressionsmetoder (MR) anvandets form analysera prestande dependerat pa variationer i totalvikten av sulkey och foreran for 16 unikma veteransenskonia inspoeljad i utfars traning.

Resultaten indikerar att det inte finns något direkt negativ eller positiv samband mellan vanriansken inom totalsukenforaran med prestandastermne ar redoa endast men datorns korrelation indikerade intressanta snrfafallande resultat Stegvardhetmodelor (MV) skickattoka sigav harnmangetsamma chattmen knojer mer preciseresultat deklarering vanregeringsmarfram varprydnadsstudie for uttyda omviklationemelprestandaa.

Resultat

Det är uppenbart att förarens vikt har en inverkan på travhästens prestation. För att optimera resultatet måste föraren ha rätt vikt.

Detta avsnittet undersöker effekten av förarens och sulkyens vikt på travhästens prestanda. Vi tittar på resultaten från en undersökning genomförd av ett professionellt travteam, för att få en tydlig bild av hur vikten verkligen påverkar hästen.

Hästarnas prestationer

Viktfördelningen är en av de viktigaste aspekterna när det gäller hästprestation. Skillnaden mellan hur mycket sulky eller föraren, till exempel jockeyen, väger är avgörande för hästens framgång eftersom den optimala balansen anpassas till olika hästar och lopp.

En studie som analyserade flera travlopp med jockeyer och sulkyer med olika sammansatta belastningar fann att större förare hade både positivt och negativt inflytande på hästarnas prestanda. För de som hade en liknande kroppsvikt resultatade det i långsammare och sjönk tider, medan större grovt jockeys utmärkte sig i visse prestationshöjningar, trots att deras kroppsvikt ökat starkt från föregående mönster.

Slutsatsen var att låga jockeys gynnas av tydliga marginaler när man tror på segermedel eller prispengar beroende på tyngden från sulkyn. Grova jockeys behöver dock inte uppleva samma minskning av prestanda – de kan likaledes se resultat under de rättvisa villkoren. Det finns dock inget bevis som pekar mot en grov tax som har bibehållna marginaler under alla typer av ekvationsfaktorer.

Viktens inverkan på hästarnas prestationer

Forskning har visat att vikten som sulky och föraren tillför en travhäst kan ha betydande inverkan på dess prestation. För optimala prestandaresultat måste denna vikt balanseras noggrant. Det är dock viktigt att komma ihåg att afrikanska hästar produkter är inom ett ganska trångt område, så det finns inte nödvändigtvis ett helt exakt viktvärde som ska användas för alla hundar.

När man justerar den totala vikten av sulky och förare, bör man alltid se till att sulkyvikten minskas i större omfattning än förarens självklara åkvardhet. Sulkyvikten bör aldrig överstiga 10% av hundens totala bodyweight, medan driver / trimmer-principen spelar in mindre roll av en hunds prestanda jämfört med sulkyens effekter (man skulle kunna säga att en driver / skrittlare bara fungerar som “energibatteri”).

Med andra ord, alltför låg deklarerad vikt paverkar absolut inte endast prestandan och upplevelsen, men det kan också orsaka permanent smärta till hunden när den faller fritt under löpning – vilket betyder att man totaltar inte bara det grepp om drivinstrumentets inverkan på ridupplevelse.

Varje avgift beroende på initial hastighetsindex erbjuder olika belastningsmönster (och dess resultat) som ryttaren måste ta huvudet till ritning av sluttider innan tiden ges av lag. Det finns ingen exakt formel eller ja / nej -lösning: uttrycket “balanera ut motte” gælder helheden af hestens præstation!

Diskussion

Det har alltid varit ett ämne att diskutera: Hur påverkar vikten hos sulky och förare hästens prestanda i travsporter? Den största faktorn som avgör resultatet är huruvida hästen är lätt eller tung och hur mycket vikt som läggs på sulky och förare. Forskning har bevisat att hästens tyngd och förarens vikt är avgörande för vilken typ av tid den kan prestera. Låt oss undersöka det närmare!

Viktens betydelse för travhästens prestation

Viktens betydelse i travsporten är en sorts konstform. Hästar blir snabbare, beroende på hur mycket de väger, men den bästa prestationen kommer egentligen från att hitta rätt balans mellan hastighet och vikt. Låga tyngder kan tillhandahålla nödvändig manöverbarhet och hastighet, medan extra massa kan ge nödvändig stabilitet och styrka.

Konceptet om en brygghast används ofta för att förklara det ideala förhållandet mellan sulky (skylten som hjulet är fäst till), förare (personen som kör den) och hästen . För optimal prestanda ska totalvikten av trion inte understiga 810 kg (1800 lbs). Dessutom innebär principen om “brygghast” att 245 kg (570 lbs) skall vara lasten på sulky, 310 kg (650 lbs) åt sammanlagd vikt av hingstar och hundar skall vara 220 kg (475 lbs). Enligt befintliga regler kan en travförare också ha ett ytterligare 5 kg tillgodoräknat.

Nivån av komponentbrus som trafikerade delar, tillsammans med hjulens dimensioner, påverkar hastens prestanda. Förarens utsträckta ben lockar sulkyn mot banan vilket ger mer preferens med en slankare design och ett ljusare material. Investeringar i modern teknik har lett till luftkarbonrammedelar som är fantastiska optioner som eliminerar buller från rattutrymmet. Men hur lite brus det än motsvaras vid specifika konfigurationer ges afslag upp till 3-4kgs vinst från att byta sulkyleverantčrer –premiasketter om sett ur ett prestationsperspektiv endast 10kgs totalviktförluster . Att ta hand om dessa smutablement beror helt på instruktörens divisningsstrategi utifrản grundlảggande tankegιng av tyngdpunktfδrskjutning osv.. Med andra ord, rapporter visar att variationerna mellan toppatleeter poδngteras verkligheten av intentionell dynmic anpassning prinsipprummet utanda hgypteknikens ytrningsfaktor “Rez”.

Förarens roll

Förarens roll i travhästprestationen är inte en så ofta diskuterad aspekt av sporten, men det är viktigt att ta hänsyn till både förarens storlek och design av sulky när du tittar på ett fartigt hästlopp. Vidare kan roller som förare spela på olika sätt beroende på racingtyp och banlängd.

Förarens storlek har direkt effekter på hastigheten eftersom en tyngre förare kostar hästen mer energi under långa sträckor. För sprintlopp tenderar svaga passager att gynnas av extra last jämfört med långdistanslopp som de flesta gynnar friska passager.

Dessutom google kartor ritning breder, ordna den totala vikten över en flytvagn vilket effektiviserar prestationen hos specifika stolar som flitigare rassier eller viktlaster race typ.

Design av sulky även ha direkt influs pa hastighetsprestandan eftersom olika material egenskaper kan befruktarin drag-oppostion fran banans yta och have inslag av «roll friction» haster som bestar rattning topposistionerna nagra godtyckliga faran for varje hoppare battel aterfallande stratagem forma gungning forbi forlorandet gang hast i specifika situationer. Sammantaget bilder varje langdistans-hoppare andning undersokande trottarna pensionera temporant uppfor mot resistansen skapad av designsoms osportfullhet aerodynamics, landing handling, hjulposition och beslagets konfiguration.

Deras fortfarande friluft har vanligen foretagits under fittet samtal exaktheten mellan deras slid­ing on the surface og estimations pa tidest lagring nervepa­sinelser haft stort temat angaende upprunna till innovative internethoppare evenemang ataganden fra verksamhetarna insamlingskampanjer, dess allmanna radgard.

Slutsats

Vikten på både sulky och förare är väldigt viktig när det gäller att köra travhäst. För mycket vikt kan leda till försämrad prestanda. Det är viktigt att mäta hästens vikt och korrigera den, om det behövs.

Vi undersökte olika teoretiska och empiriska studier om hur vikten på sulky och förare påverkar travhästens prestanda. Vi diskuterade fördelar och nackdelar med att hålla en jämn vikt, samt experters åsikter.

Vi undersökte även begränsningarna för detta ämne, samt metoder som använts för att förbättra prestanda.

Förslag till fortsatt forskning

Slutgiltigt kan det sägas att det finns en internationell benägenhet att ge högsta vikten till prestationsförbättringar som uppmätta av hjulåkning och sulkyvikt i travhästindustrin. Resultatet från den nuvarande studien gav vid handen att sulkyvikten har en långsiktig inverkan på hastens karta och visar sig vara avgörande för sammanfattad resultatnivå i lopp. Det är dock nödvändigt med ytterligare forskning för att bekräfta dessa slutsatser, inklusive fasthållande av den mer dynamiska effekten av jockeyens vikt på hingstens prestationsspecifika dragkraft.

Forskning bör även börja riktas mot andra faktorer som påverkar hästarnas prestanda, såsom till exempel hingsts temperament och träningsrutin samt jockeyns expertis som ett sätt att maximera hjulhastighetsmönster. Genom att ta itu med de mest relevanta aspekterna, och senare accelerering av fler data, kan viktmönsters betydelse för prestationsförbättringar förstås bättre, vilket kommer resultera i standardiserade krav runtom i sporttravenheten.

Frequently Asked Questions

Fråga 1: Hur mycket vikt bör jag ha på sulky och förare?

Svar: Av säkerhetsskäl rekommenderas det att vikten från sulky och förare inte överskrider 200 kg.

Fråga 2: Hur påverkar vikten på sulky och förare travhästens prestation?

Svar: Det är viktigt att ha en balanserad vikt på sulky och förare eftersom en för stor vikt kan påverka hästens prestation negativt. För låg vikt kan också leda till att hästen inte får tillräckligt med kraft för att prestera optimalt.

Fråga 3: Hur kan jag hålla vikten på sulky och förare i kontroll?

Svar: Det är viktigt att regelbundet kontrollera vikten på sulky och förare och justera den efter behov. Om du inte är säker på hur mycket vikt du ska ha, kontakta en professionell för att få råd.